Usein kuvitellaan, että terveellinen syöminen on jotenkin super hankalaa, pitää kuljettaa omia eväspurkkeja kaikkialle, ruoat pitää punnita ja muutenkin pitää huolta niistä makroista. Pyh!
Terveellinen syöminen on ennen kaikkea stressitöntä syömistä, mutta tiestysti hyviä ruoka-aineita painottaen. Viikkoon mahtuu myös herkkuhetkiä, kun kokonaisuus on balanssissa.
Tässä esittelyssä toissa viikon ruokapäiväkirjani. Joinain päivinä ateriamäärät jäävät kolmeen, mutta aterioilla on tullut tankattua ehkä normaalia välipalaa enemmän. Oma vuorokausirytmi on ollut viime aikoina myös hieman epäsäännöllinen, joka on tuonut omat haasteet syömisiin (tuppaa jäämään väliin kun ei kiireessä muka ehdi tai huomaa).
Maanantai 13.6.2016
Aamupalaksi riisikakkuja hevosen kylmäsavupaistilla, iltapäivällä 3 annosta proteiinivihersmoothieta ja parapähkinöitä, illalliseksi pastaa tomaattisella jauhelihakastikkeella.
Aamupala venähti töitä tehdessä, ja tästä päivän ruokailut jäivät aika vähäisiksi.
Tiistai 14.6.2016
Aamupalaksi proteiinivihersmoothietuoppi, parapähkinöitä, riisikakkuja ja hevosta, lounaaksi kanasalaatti avocadolla ja siemenillä, välipalaksi riisikakkuja, illalliseksi kokolihaburgeri ja ranskalaisia.
Keskiviikko 15.6.2016
Aamupalaksi ananasta, 3 keitettyä kananmunaa ja riisikakkuja, lounaaksi kanaa aurinkokuivattujen tomaattien kanssa, riisikakkuja ja tomaattia, välipalaksi banaani, välipalaksi 2 pientä palaa raakakakkua, illalliseksi maissipastaa ja tomaattista jauhelihakastiketta.
Torstai 16.6.2016
Aamupalaksi skyr rahka, nektariini ja parapähkinöitä, lounaaksi maissipasta ja tomaattinen jauhelihakastike, välipalaksi Delight proteiinipatukka, illalliseksi 2 kanatortillaa.
Perjantai 17.6.2016
Aamupalaksi paistetut kananmunat ja parapähkinöitä, lounaaksi porkkana-appelsiini-inkiväärimehu ja kanakasviswokkia riisillä, välipalaksi Delight proteiinipatukka, illalliseksi gluteenitonta siemenleipää, naudan kylmäsavupaistia ja raakasuklaalla kuorrutettuja gojimarjoja.
Lauantai 18.6.2016
Aamupalaksi 3 keitettyä kananmunaa, siemenleipää kylmäsavupaistilla ja lehtikaali-porkkanamehu, lounaaksi siemenleipää ja karjalanpiirakoita, illalliseksi savulohta, perunoita ja salaattia, iltapalaksi savulohta.
Sunnuntai 19.6.2016
Aamupalaksi croissant, siemenleipää kylmäsavupaistilla, karjalanpiirakka ja 2 kananmunaa, välipalaksi raakasuklaalla koristeltuja hedelmätikkuja, illalliseksi pastaa kanachilirucola-kastikkeella.
Saan myös silloin tällöin kyselyjä omista kalorimääristä, ja siitä, että söisin kauhean vähän. Olen huomannut, että kuvat helposti vääristävät annoskokoja, sillä useimmiten ruokalautaseni ovat melko isoja. Myöskin erilaisista siemenistä ja pähkinöistä saa hyvin energiaa, tosin viime aikoina olen jättänyt pähkinöitä hieman vähemmälle, mutta taas lisännyt aterioilla hiilihydraatteja, esimerkiksi riisikakkujen muodossa. Ne ovat helppoja välipaloja, ja riisikakkupaketti on helppo pakata matkaan mukaan ja nakertaa vaikkapa autossa.
Terveellinen syöminen ei siis ole mitenkään hankalaa, ja painotan vielä, että terveellisen syömisen yksi olennainen osa on rento syöminen. Ei harmaita hiuksia tai stressiä!
xo,
Nana