Leipää joka oikeasti ravitsee ja hellii kehoasi? Kyllä, terveellinen ja taivaallinen siemenleipä oikeasti hellii vatsaasi!
Leipä on jostain syystä monelle sellainen ruoka, josta eroon pääseminen on työn ja tuskan takana. Moni on tottunut puputtamaan leipää milloin missäkin välissä – aamupalaksi, lounaalla, väli- ja iltapalaksi.
Joskus on kuitenkin ihana syödä leipää hyvän leikkeleen tai ihan vaan luomuvoin kanssa. Tässä siis resepti aivan jumalattoman hyvään gluteenittomaan herkkuleipään, joka ravitsee kehoasi lempeällä kauralla ja hyvät rasvat siemenistä öljyää kehoasi 🙂
Siemenleipä
4 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
2,5 dl auringonkukansiemen
1 dl pellavansiemen
1 dl teffi-jauho (Foodin)
1 dl tattarijauho (Foodin)
0,5 dl kurpitsansiemeniä
4-5 rkl psyllium (Foodin)
2 rkl chia-siemenet
4 dl vettä
3/4 dl kookosöljyä (Foodin)
Laadukasta suolaa
Loraus hunajaa
Tee näin
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, voit hurauttaa siemeniä kevyesti sauvasekoittimella halutessasi. Sekoita psyllium, kookosöljy ja hunaja veteen, ja kaada kuivien ainesten joukkoon. Sekoita huolellisesti, ja painele leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tasaisesti.
Voit rohkeasti myös vaihdella jauhoja ja siemeniä.
Voit antaa taikinan tekeytyä muutaman tunnin tai vaikkapa yön yli, mutta olen joskus paistanut leivän heti taikinan valmistuttua. Koostumus ei välttämättä pysy niin hyvin kasassa jos taikina ei pääse tekeytymään.
Paista 175 asteisessa uunissa ensin noin 40 minuuttia, kaada sitten ulos vuoasta ja paista ritilällä noin puolisen tuntia. Anna vetäytyä 30-60 minuuttia ennen tarjoilua.
Leipä sai aikoinaan kaikilta ystävänpäidinnereilläni olleilta kymmenen pistettä ja papukaijamerkin, jopa ehkä hieman epäluuloinen jenkkimies antoi leivälle siunauksensa 😀 Tämä on myös mieheni suurta herkkua.
Resepti on muunnelma My New Roots -blogista.
Mahtavaa ja herkullista sunnuntaita <3
Ja hei, huomenna starttaa Lifefit-verkkovalmennus, joka on vielä tämän päivän ajan 27%:n alennuksella, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan suosittuun valmennukseen, syömään herkullisia mutta terveellisiä ruokia ja treenaamaan tehokkaasti 🙂
Tää oli niin hyvää et ois mennyt kertaistumalla koko leipä 😀
Mutta kysymyksenä olisi, että luuletko reseptin toimivan jos heitän siemensekoitusta saman verran kuin siemeniä on yhteensä?
Vajaat resurssit leivän tekoon näin Suomessa vieraillessa niin pohdin miten saisin taiottua tätä 🙂
Niinpä 😀 Joo eiköhän se onnistu siemensekoituksellakin ihan passelisti 🙂
Ootko laskenut ravintoarvoja tälle leivälle/siivu? 🙂
En laske kaloreita tai makroja 😊
Voisiko kokeilla vain leivinpaperille leipäsinä, sämpylöinä?
Voi tulla aika lättänöitä sämpylöitä, tai ei sellaisia kuohkeita. Mutta leipäsinä siis varmasti toimii hyvin 😊
tämä voisi toimia jopa kakkupohjana, väliin jotain hilloa ja koristeeksi marjoja. tuleeko veden olla haaleaa vai lämmintä?
Toki, ei tosin ole kovin makeaa. Haaleaa vettä käytän itse 🙂
Kuulostaa herkulliselta! Voisikohan tuon teffi-jauhon korvata ja jos, niin millä?
Mä oon muistaakseni korvannut myös ihan kaurajauholla, myös tattarijauho käy ☺️
mikä on laadukas suola?
Itse tykkään käyttää esim. Himalajan suolaa tai ruususuolaa 🙂