Terveellisiä, maukkaita ja ravitsevia valintoja sokeripommien tilalle? Jes, täältä löytyy sokerisen herkun korvike kertaa 3, eli kolme naminami reseptiä jotka vievät kielen mennessään!
Resepteistä löytyy toffeemaista fudgea, taivaallista nutellaa sekä suolaisen ja makean yhdistävää popparisuklaata. Näillä kelpaa herkutella viikonloppuna 😉
Sokerisen herkun korvike
Oletko etsinyt uusia ideoita korvaamaan tavalliset taloussokeriherkut? Olet kenties kyllästynyt sokerin aiheuttamaan nuutuneeseen olotilaan, sokerikrapulaan tai muuten vaan haluat vaalia terveellisempiä elämäntapoja elämässäsi?
Herkutta ei kuitenkaan tarvitse täysin olla, sillä elämään voi tuoda kaivattua makeutta niillä paremmilla valinnoilla, jotka myös ravitsevat kehoa aivan eri tavalla kuin valkoinen sokeri. Kookossokeri tai hunaja ovat toki kaloripitoisia valintoja, mutta sisältävät myös ravinteita joita keho voi käyttää hyödykseen.
Huomioithan kuitenkin, että kookossokeri sekä hunaja nostavat verensokeria, vaikka ovatkin tavallista taloussokeria terveellisempiä ja ravinteikkaimpia valintoja.
(Sokeriton) fudge
1/2 dl sokeritonta maapähkinävoita
1 iso banaani
1 tl vaniljauutetta tai -jauhetta
ripaus suolaa
2 tl kookosvoita tai sulatettua kookosöljyä
2 tl kookossokeria, steviaa tai hunajaa
Sekoita kaikki ainekset sileäksi massaksi blenderissä. Painele seos muovisen kipon
pohjalle tiiviiksi levyksi ja laita pakkaseen tekeytymään. Voit leikata levystä pieniä
paloja. Säilytä pakkasessa.
(Sokeriton) nutella
3 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
kookossokeria / taateleita / hunajaa / steviaa
1,5-2 rkl kookosöljyä
Paahda pähkinöitä paistinpannulla koko ajan käännellen, varo etteivät pähkinät pala.
Jäähdytä pähkinät. Makeuta kookossokerilla, taateleilla, hunajalla tai stevialla makusi
mukaan. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi tahnaksi.
Nauti kauralettujen, proteiinilettujen tai pannarin kanssa.
Popcorn-raakasuklaa
75 g kaakaovoita
2-3 rkl raakakaakaojauhetta (Foodin)
2 rkl tocoa
hunajaa/steviaa makeutukseen
hyppysellinen himalajan suolaa
popcorneja (luomu, itse tehdyt)
Laita kattilan pohjalle noin 0,5 cm oliiviöljyä/kookosöljyä. Laita ensin yksi testipoppari kannen alle,
kun se poksahtaa, kaada loput jyvät, niin että ne peittävät kattilan pohjan. Kun poksunta alkaa,
ravistele kattilaa välillä, muista kansi ja muista patalaput käteen. Voit maustaa poppareita suolalla,
tai vaikkapa tehdä makean version kookospalmusokerilla.
Pilko kaakaovoi pieneksi tai raasta se, ja sulata kuumassa vedessä. Lisää joukkoon raakakaakojauhe,
toco, makeutusaine ja suola. Maistele ja lisää makeutusta tarpeen mukaan. Toco tuo mukaan kermaisuutta.
Laita popparit muotteihin ja kaada suklaamassa päälle.
* * * * * * * *
Huomioithan, ettei kyseessä kuitenkaan ole mitään kalorittomia vaihtoehtoja, joita kannattaisi syödä mielin määrin. Reseptit sisältävät hyvälaatuista rasvaa, joka kuitenkin nostaa herkun energipitoisuutta, ja tämä kannattaa huomioida päivän kokonaiskuvassa. Eli näitäkin kannattaa nautiskella kohtuudella, vaikka sisältävätkin ravinteita, toisin kuin se valkoinen sokeri.
Herkullista viikonloppua <3
1 comment