Raikas mansikka-lime juustokakku Äitienpäiväksi

Rakastan täyteläisiä juustokakkuja, ja tämä mansikka-lime juustokakku on ollut pitkään oma suosikkini, koska siinä on myös ripaus raikasta limeä, joka tuo ihanan freesin säväyksen kakkuun. Kakkua ja reseptiä voi modifioida omiin tarpeisiin, pohjasta on mahdollista tehdä gluteeniton versio sekä valkoista sokeria ei ole pakko käyttää.

Mutta yksi kakku ei maailmaa kaada vaikka käyttäisikin ihan sitä itseään eli sokeria, ja yleensä sokerillinen on turvallisempi tarjoiluvaihtoehto, koska kaikkien vatsat tai makunystyrät eivät esimerkiksi steviaa kestä.

Raikas mansikka-lime juustokakku Äitienpäiväksi

Vielä ehdit hyvin loihtimaan tämän kakun huomiseksi Äitienpäiväksi, ja tällä kakulla menee varmasti mamman suu muikeaksi! Kakkupohjaan on kaksi eri vaihtoehtoa, voit itse päättää kumpaa suosit.

Täytteet 28cm vuokaan.

Pohja 1:

Digestive keksit (1 pkt)
Kaakaovoi (noin 100g)

Jos haluat ja ennätät, voit tehdä pohjan myös itsetehdyistä kaurakekseistä, tai sitten tehdä oman kuivatetun kauramuroseoksen.

Pohja 2:

2 dl mantelijauhoja
1 dl (kookos)sokeria
6 rkl kookosöljyä

Täyte:

3x250g maitorahkaa (Valio pehmeä täyteläinen 2,3%)
Ranskankerma 250 g (Kevyt 18%)
Limetin raastettu kuori
6 kananmunaa
1 dl (kookos)sokeria
noin 5 cm vaniljatankoa tai vajaa 1 tl vaniljajauhetta

Päällinen:

500-600 g pakastemansikoita
4-5 liivatelehteä
1 limetin puristettu mehu
2,5 dl vettä
Makeutus oman maun mukaan (esim. 10 rkl (kookos)sokeri / pari rkl stevia / hunajaa)

Ohjeet juustokakun tekoon

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Murenna keksit, itse levitin ne leivinpaperille ja kaulimella murskasin pienemmäksi. Sulata voi, ja sekoita keksien kanssa. Painele seos irtoreunaisen vuoan pohjalle. Paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia.

Toinen vaihtoehto on sekoittaa mantelijauho, sokeri ja kookosöljy, sekoittaa hyvin sekaisin ja painella vuoan pohjalle. Tästä vaihtoehdosta tuli huomattavasti kosteampi versio.

Vatkaa rahka, ranskankerma ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Lisää makeuttajat ja raasta sekaan limetin kuori, lisää myös vaniljatangon sisältö, tai käytä vaniljauutetta. Sekoita hyvin. Kaada vuokaan jäähtyneen pohjan päälle, ja paista uunissa noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Anna mansikoiden, veden, makeuttajien ja limetin mehun kiehua hiljaisella lämmöllä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi pois mansikat ja kaada seos takaisin kattilaan. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne lämpimään mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ennen kuin kaadat sen varovaisesti kakun päälle.

Anna juustokakun seisoa jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia ennen tarjoilua, tai jäähdytä yön yli.

Ja sitten vaan herkuttelemaan 😉

mansikkajuustokakku

Ihanaa Äitienpäivää kaikille äideille <3

Katso myös muita ideoita Äitienpäivätarjoiluihin:

Terveelliset herkut x 3

Helpot ja herkulliset proteiinimuffinssit

Ihanat minttusuklaa-raakakakkupalat

Sokerisen herkun korvike x 3

Nana-Heikkila

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna