Kesällä on ihana syödä raikas mutta ruokaisa salaatti lounaaksi, tai vaikkapa välipalaksi puistopiknikillä. Varsinkin jos on kuuma, ei kovin raskaita ruokia välttämättä tee mieli, mutta salaatin tulee olla kuitenkin ruokaisa, ettei vartin päästä ole heti uudestaan nälkä!
Kesäsalaattiin on kiva laittaa myös kausituotteita, piristämään niitä samoja vanhoja salaatteja, joita tulee talvellakin syötyä. Tai sitten salaatin sekaan voi laittaa jotain muuta uutta tuomaan uusia makuelämyksiä!
Raikas kesäkokin salaatti
Tarvitset:
Tammenlehtosalaattia tai jotain muuta tumman vihreää salaattia
Lehtikaalisuikaleita
Pensasmustikoita (tai tavallisia)
Kirsikkatomaatteja
Kurkkua tai avomaan kurkkua
Punainen paprika
Siemensekoitus
Keitetty luomu kananmuna
Broilerinfilee
Halutessasi kasvisversion voit jättää kananmunan ja broilerin pois, ja voit korvata ne esimerkiksi tofulla.
Salaattikastike:
Oliiviöljyä
Balsamicoa
Puristettua sitruunan mehua
Suolaa ja pippuria
Ohjeet:
Viipaloi ensin tomaatit, kurkut ja paprika. Sekoita nämä salaattikulhossa keskenään. Voit paistaa lehtikaalin tai laittaa sen tuoreena sekaan. Kuullota kevyesti siemenet ja ripottele salaattiannoksen päälle tai salaatin joukkoon. Voit lorauttaa salaattikastiketta joko valmiin salaattipöydän päälle, tai sekoitusvaiheessa kulhoon.
Kun olet keittänyt kananmunan voit lohkoa sen paloiksi ja asetella salaattiannoksen päälle. Paistettuasi kanan kypsäksi, tai aavistuksen vaaleanpunaiseksi, voit leikellä fileestä paloja ja asetella kauniisti annoksen päälle. Maustamiseen voit käyttää hyvälaatuista suolaa ja pippuria. Ripottele lopuksi mustikoita joukkoon.
Tarjoile kuplivan sitruuna- tai marjavichyn kanssa.
Bon Appétit!
Lue myös:
Terveelliset ja kevyet grilliherkut
30 herkullista ja terveellistä välipalareseptiä
Snickers nice cream – se terveellisempi jäätelö