Oletko kenties herkkupeppu, joka rakastaa kaikkea makeaa, mutta haluaisi pitää kuitenkin huolen linjoistaan? Nämä proteiinipitoiset suklaabrowniet ovat terveellinen vaihtoehto sinulle, sillä näistä löytyy hyviä ravintoaineita joita kroppa voi käyttää hyödykseen.
Browniet sisältävät laadukasta hiilihydraattia (jota tarvitaan erityisesti treeneistä palautumiseen), hyviä rasvoja sekä sopivasti proteiinia. Reseptistä löydät 2 erilaista vaihtoehtoa proteiinin lisäämiseen. Brownieita voit mutustella joko välipalaksi, treeniä ennen tai jälkeen, tai iltapalalla iltateen kanssa.
Terveelliset suklaabrowniet
Mokkapalat ovat yksi suurimmista herkuistani, mutta niitä tulee syötyä äärimmäisen harvoin niiden korkean sokeri (ja rasva-)pitoisuuden takia. Oli keksittävä joku muu vaihtoehto. Joten silloin syntyi proteiinipitoiset suklaabrowniet, joita höystän vielä mintun maulla, jolloin lopputuloksena on pätkistä muistuttava makuelämys, nam!
Jos et tykkää mintusta, sen voi jättää hyvin pois.
Nämä browniet ovat gluteenittomia, eivätkä sisällä tavallista valkoista sokeria, sekä halutessaan niistä saa myös maidottomia, kun laittaa heraproteiinin tilalle esim. riisiproteiinia. Makeutuksen saa itse valita omiin makumieltymyksiin ja ”arvoihisi” sopivaksi.
Itse päädyin steviaan, taateleihin ja hunajaan. Stevia on kaloriton makeuttaja, mutta jotkut voivat olla herkkiä sen maulle tai voivat saada vatsaturvotuksia siitä. Sama koskee sokerialkoholeja kuten eritrytoli tai maltitoli. Itse en huomaa stevian makua, mutta päädyin käyttämään kolmea eri makeuttajaa: taateleita tuomaan koostumusta ja makeutta luonnollisesti, luomuhunajaa (sisältää toki kaloreita mutta hunajassa on enemmän ravintoaineita kuin esimerkiksi tavallisessa sokerissa) ja laadukasta steviaa (Foodin).
Tarvitset:
Pohja:
700 g bataattia
3 isoa rkl suklaa proteiinia (jos haluat maidottoman, käytä esim. riisiproteiinia, itse käytin Fastin raakasuklaa heraproteiinia
3 isoa rkl raakasuklaajauhetta (Foodin)
1 rkl minttu-uutetta
steviaa maun mukaan
10 kivetöntä taatelia
vaniljamaustetta (Foodin)
3 (luomu) kananmunaa
2 rkl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
hyppysellinen laadukasta suolaa
2 rkl kookosöljyä
Keitä bataatit pehmeiksi, vaahdota kananmunat ja stevia/valitsemasi makeutus. Soseuta sauvasekoittimella taatelit ja bataatti, lisää joukkoon kananmunavaahto ja lisää vielä kuivat ainekset. Maista taikinaa ja lisää makeutusta maun mukaan.
Levitä leivinpaperille noin sentin paksuiseksi, kypsennä 160 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista.
HUOM! Jos haluat proteiinipitoisemman vaihtoehdon, voit laittaa raakasuklaan tilalle raakasuklaaheraproteiinia, eli yhteensä 6 isoa ruokalusikallista proteiinijauhetta.
Kuorrutus:
1,5 avocado
6 rkl raakasuklaajauhetta
6 rkl kookosöljyä
10 taatelia
loraus hunajaa
vaniljamaustetta
ceylon kanelia (Foodin)
steviaa hyppysellinen
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella, survo tarpeeksi jotta taatelit eivät jää kokkareisiksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa.
Ravintoarvot kun massasta tehdään 13 palaa
Raakasuklaan & suklaaheraproteiinin combo, arvioitu per pala:
230 kcal
rasvaa 15g
hiilihydraatteja 22,5g
proteiinia 7,3 g
Vaihtoehto b, jossa pohjassa käytetty raakasuklaaheraproteiinia pelkästään:
245 kcal
rasvaa 14,6g
hiilihydraatteja 20g
proteiinia 11,60g
Ihana ihana herkku, jossa on myös ravinteita kropalle 🙂
Koodilla NANA20 saat Foodinin verkkokaupasta -20%:n alennuksen kaikista tuotteista.
Kaipaatko lisää ideoita kokkailuun? Lataa ilmainen välipalareseptikirjani täältä <3