
Terveellisten ja suolaisten naposteltavien joukkoon on tullut itselle uusi kuningas, nimittäin paahdetut kikherneet! Sain tämän vinkin asiakkaaltani, ja resepti onkin ollut siitä lähtien käytössä, ja olen testaillut muutamaa erilaista variaatiota maustamisessa.
Kikherneissä on todella hyvä ravintoarvot, niissä on paljon proteiinia, kivasti kuitua ja myös hiilihydraatteja sopivassa määrin. Itse käytän näitä paahdettuja kikherneitä myös salaateissa ja ihan välipalanakin, lisäämään annoksen proteiinipitoisuutta.
Paahdetut kikherneet
Tarvitset:
1 pkt luomu kikherneitä
1-2 rkl oliiviöljyä
mausteet makusi mukaan, jälkikäteen
Huuhtele herneet huolellisesti ja valuta neste pois. Kuivaa herneet talouspaperilla hyvin ja kuivata hetken aikaa, tämä takaa rapeuden. Sekoita herneiden sekaan muutama
ruokalusikallinen oliiviöljyä ja levitä pellille tasaisesti.
Paahda noin 200-asteisessa uunissa puoli tuntia välillä käännellen, paistoaika takaa rapeuden. Muista kuitenkin vahtia herneitä, etteivät ne pala.
Tuunaa mausteilla
Kikherneitä voi maustaa makunsa mukaan, itse olen kokeillut ihan perus suola&mustapippuriyhdistelmää ja se toimi hyvin omaan makuun. Lisäksi testasin myös valkosipuli, juustokumina + chili yhdistelmää, tämäkin toimi erittäin kivasti, ja näissä olikin enemmän potkua.
Makean version saat dippaamalla jäähdytetyt kikherneet raakasuklaassa, ja annettua
kovettua pakkasessa.
Katso myös:
Herkulliset proteiinimuffinssit
nää on niin hyviä korvaa ehdottomasti suolaiset naksut ja popcornit(jota tosin en muutenkaan söisi)ja kikherneet mahtava proteiini, rauta ja magnesiumpommi meille vegaaneille. kauankohan säilyy jääkaapissa? kurkuma toimii samoin paprikamauste joka antaa kivasti väriä.
Ihan supereita! Hmm, en osaa kyllä sanoa, itse kyllä säilytin ihan huoneenlämmössä ja mussutin varmaan vielä viikonkin jälkeen 😀