Valmentajat, personal trainerit, hyvinvointi- ja ravintovalmentajat ovat ihmisiä siinä missä muutkin, ja varmasti monet taistelevat samojen asioiden äärellä samalla tavalla kuin kanssaihmiset. Toki on heitä, joille ei teetä minkäänlaista ongelmaa kieltäytyä sokeriherkuista, vehnähampurilaisista tai pizzoista. Mutta sitten on myös meitä, jotka eivät ole näistä asioista valmiita luopumaan, ja kokevatkin näiden herkkujen kuuluvan osaksi elämää, mutta kohtuudella.
Toitotan itse rennon ruokailun perään, mutta siitä huolimatta suurin osa ravinnosta tulisi olla terveellistä ja ravitsevaa. Joillekin se tarkoittaa gluteenitonta ja maidotonta, joku taas kokee terveellisen ruoan olevan kasvisruokaa. Kukin tyylillään, kunhan itsellä on hyvä olo omien ruokailujensa kanssa.
Ruokaa vaihtelevalla menestyksellä
Itsellä ruokailut vaihtelevat päivittäin ja viikoittain, jonkun viikon ruokailut voivat kiireiden takia jäädä ravintoarvoiltaan heikommaksi, kun taas jollain viikolla kunnostaudun ja ateriat ovat värikkäitä, terveellisiä eivätkä sisällä juuri mitään p*skaa.
Syön itse melko harvoin ulkona, mutta toissa viikolla ollessa Cityn Syö -viikot ja ravintolat olivay pullollaan 10€ maksavia annoksia, kävin viikon aikana jopa 3 kertaa ulkona syömässä. Viikonloppu olikin varsinaista herkuttelua, ja kolmena iltana peräkkäin tuli herkuteltua pizzalla tai burgerilla, oh my!
Burgeriöverit
Sunnuntaina ravintolassa mietin, että kehtaanko ottaa burgerin, ihan vaan siitä syystä kun mietin miltä ruokapäiväkirjani tulisi näyttämään! En kuitenkaan usein näitä syö, parina viime viikkona on vaan jostain syystä tullut syötyä näitä enemmän. Ei jää tavaksi, lupaan 😉
Joskus kuitenkin tekee ihan hyvääkin höllätä. Se ei välttämättä tee kropalle hyvää, mutta päälle kyllä. En kannusta ketään vetämään rasvapekoniburgeri-övereitä jatkuvasti, mutta joskus on ihan hyvä laittaa aivot narikkaan edes yhden aterian ajaksi, ja antaa mennä. Kun annat itsellesi tietoisesti luvan herkutella yhdellä aterialla, ei tämän jälkeen tarvitse morkkistella. Voit jättää asian taaksepäin, ja käyttää samat energiat vaikkapa salitreeniin tai lenkkiin.
Hyvinvointivalmentajan ruokavalio
Maanantai 30.1.2017
Aamupalaksi proteiinivihersmoothie, riisikakkuja ja parapähkinöitä
Lounaaksi täysjyväspagettia tomaattisella jauhelihakastikkeella ja rasiallinen luumutomaatteja
Välipalaksi Evoke proteiinipatukka
Toiseksi välipalaksi Delight proteiinipatukka
Päivälliseksi 2 kanatortillaa vihannesten ja avocadon kera (täysjyvälätyt)
Iltapalaksi 1/2 Lohilo proteiinijäätelö
Aktiivisuus: 2 bootcamp vetoa
Tiistai 31.1.2017
Aamupalaksi riisikakkuja, paistetut kananmunat ja parapähkinöitä
Välipalaksi riisikakkuja ja Delight proteiinipatukka
Myöhäinen lounas kanaa, vihanneksia ja iso annos bataattiranskalaisia
Iltapalaksi Lohilo proteiinijäätelö
Kiire päivä, juoksua paikasta toiseen, hieronta, ei treeniä.
Keskiviikko 1.2.2017
Aamupalaksi ennen bootcamp ohjausta paistetut kananmunat ja parapähkinöitä, ohjauksen jälkeen kaurapuuro
Lounaaksi tricolor täysjyväpastaa, jauhelihaa ja tomaattikastiketta
Välipalaksi banaani ja pähkinöitä
Päivälliseksi tricolor täysjyväpastaa, jauhelihaa ja tomaattikastiketta
Iltapalaksi suolapähkinöitä
Aktiivisuus: bootcamp ohjaus, jalkatreeni kehonpainolla
Torstai 2.2.2017
Aamupalaksi mustaherukkabanaaniproteiinismoothie ja parapähkinöitä
Välipalaksi sama smoothie + cashew pähkinöitä
Lounaaksi naudan sisäfilepihviä, ananasta, vihanneksia, 2 ruisporotorttua ja marjahyydykettä
Päivälliseksi kanapestopastaa
Iltanaposteluna kourallinen irttareita
Aktiivisuus: kehonpaino ylätreeni ja bootcampin ohjaus
Perjantai 3.2.2017
Aamupalaksi ennen kehonhuolto-ohjausta 2 kauraleipää kalkkunalla, ohjauksen jälkeen 1/2 tuorepuuro annoksesta ennen hot mojo (jooga) tuntia, loput treenin jälkeen
Lounaaksi paistettua kuhaa ja marjahyydykettä
Välipalaksi 2 luomukauraleipää kalkkunalla ja ilmakuivatulla kinkulla
Päivälliseksi itse tehtyä Jamie Oliver pizzaa (gluteeniton versio täällä)
Aktiivisuus: oma kehonhuolto-ohjaus 45 min, hot mojo 1 h
Lauantai 4.2.2017
Aamupalaksi paistetut kananmunat kevätsipulilla, 2 luomukauraleipää kalkkunalla ja parapähkinät
Lounaaksi kanapestopastaa
Illallisella splittiin (3hlö) baby ribsit ja pääruoaksi chiliburgeri ranskalaisilla, jälkiruoaksi vähän maistelua jaettavasta jälkiruoasta
Aktiivisuus: kävely 75 min
Sunnuntai 5.2.2017
Aamupalaksi 2 luomukauraleipää kalkkunalla ja kevätsipulilla
Lounaaksi 2 palaa perjantain itse tehtyä pizzaa
Päivälliseksi burgeri (ilman päälikantta) ja bataattiranskalaisia
Iltapalaksi Lohilo proteiinijäätelöä
Aktiivisuus: ennen burgeria jalkatreeni salilla
Sunnuntaina burgerin jälkeen tuli aika lailla huono olo ja rasvan määrän tunsi kropassaan. Tämä on se olotila jota yritän parhaani mukaan välttää, koska tällöin ruokailu ei ole ollut sen arvoista. Raja övereissä on kuitenkin häilyvä, aina sitä ei tunnista ennen kuin on liian myöhäistä! Onni onnettomuudessa on kuitenkin se, ettei varmasti tee taas hetkeen burgereita mieli 😉
Aurinkoista viikkoa!
mistä tota protskujäätelöä saa
Ainakin Citymarketeista ja Stockalta 🙂
kiitos 🙂 hyvää päivänjatkoa 🙂
Kiitos samoin 🙂