Kaipaatko kevyempiä reseptejä ja vinkkejä kesään, lomalle tai vaikkapa painonpudotukseen?
Lomalla tai kesällä on ihanaa nauttia herkullisesta ruoasta ja kesävirvokkeista, mutta
kesän jälkeinen turvonnut ja tukala olo ei ole toivottu kaupanpäällinen.
Herkuttelun hinta voi tuntua kohtuuttomalta, kun vaatteet puristaa ja kesäherkkukrapula väsyttää ja painaa mielialaa alas.
Mutta onneksi sen ei tarvitse olla näin. Mitä jos kesällä ja vielä kesän jälkeenkin olosi olisi raikas, energinen ja hyvinvoiva, vaikka ruoasta ei olisikaan otettu turhaa stressiä ja kesäherkut olisivat kuuluneet kesääsi?
Tässä kolme kevyttä ja kesäistä reseptiä, ole hyvä!
Yrttijuustomunakas (4 annosta)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa, kevyt
- 60 g basilikaa ja/tai pinaattia
- 6 kpl kananmunaa
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,25 tl suolaa
- 0,25 tl pippuria
Riko kananmunat kulhoon ja kaada maito sekaan. Sekoita kunnolla tasaiseksi haarukalla. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kaada munaseos joukkoon. Silppua munan paistuessa yrtit pieneksi. Notkista haarukalla tuorejuusto ja sekoita siihen yrttisilppu. Paista munakasta molemmin puolin 5 minuuttia keskilämmöllä. Lusikoi sitten tuorejuustosta nokareita munakkaan puolikkaalle ja taita toinen puoli päälle. Anna paistua vielä 5 minuuttia ja nauti lämpimänä.
1 annos 261 kcal, r: 20g p: 18g hh: 5g
Kevennetty broileri-kesäkurpitsalasagne (4 annosta)
- 2-3 kesäkurpitsaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Jauhelihakastiketäyte:
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 porkkana
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 tlk (400g) ruskeita papuja suolaliemessä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 2 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 400 g ricottajuustoa
- 100 g tuoretta pinaattia
- 0.5 dl ruohosipulia
Tee kesäkurpitsasta pituussuunnassa siivuja esimerkiksi leveällä juustohöylällä. Aseta siivut uunipellille, mausta ja paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia. Raasta porkkana ja pilko kasvikset. Ruskista broilerin jauheliha ja mausta. Lisää pannulle raastettu porkkana, pilkotut kirsikkatomaatit, sipulit ja valkosipuli. Paista hetki pannulla. Lisää tomaattimurska ja tarvittaessa tilkka vettä. Kastikkeessa ei tarvitse olla paljoa nestettä, koska kesäkurpitsa ei sido vettä lasagnelevyjen tapaan. Mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pavut loppuvaiheessa ja anna vielä kiehua hiljalleen hetki. Hienonna tuore pinaatti ja ruohosipuli. Murenna ricotta-juusto kulhoon ja sekoita siihen pinaatti ja ruohosipuli. Laita suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta päälle kerros kesäkurpitsasiivuja ”lasagnelevyiksi”, jauhelihakastiketta ja juustoa. Jatka samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi kesäkurpitsasiivukerros, jonka päällä ricotta-juustokerros. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
1 annos: 462 kcal r: 17 g p: 36 g hh: 33 g
Suklaa-banaanipirtelö (2 annosta)
- 2 pakastettua banaania
- 2 mittaa (1 mitta = 3/4 dl tai 30g) suklaaproteiinijauhetta (tai maustamatonta kaakaojauhetta)
- 1 rkl maapähkinävoita
- 2 dl maitoa (koostumuksen mukaan)
Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa, lisää maitoa tarvittaessa ja nauti kylmänä.
1 annos: 286 kcal r: 7 g p: 25 g hh: 30 g
Kaipaatko lisää vinkkejä ja ideoita kesäruokailuun?
🍉 Nappaa nyt Kevyesti paras -reseptikirja -48% alennuksella!
Suositusta Kevyesti paras e-reseptikirjasta löydät herkullisia reseptejä esimerkiksi:
✅ Aamupalalle
✅ Lounaalle
✅ Välipaloille
✅ Päivälliselle
✅ Jälkiruokiin ja herkutteluun
✅ Kevyempiin kesäjuomiin
Lisäksi saat BONUKSENA Kevennä kesäkeittiössä -vinkkiosion tuttujen grilliherkkujen ja kesäjuomien keventämiseen – mausta tinkimättä!
130 herkullista reseptiä takaavat, ettei sinulta lopu valinnanvara ja ideat kokkailuissasi.
Ja herkkuhetkiin on aina valittavissa runsaasti terveellisiä, mutta veden kielelle saavia vaihtoehtoja. 😋
Osta e-reseptikirja omaksi klikkaamalla tästä! E-reseptikirja on ladattava pdf-tiedosto, jonka saat käyttöösi pysyvästi.