Rakastuin Balilla ihanaan ja herkulliseen Red Curry kanaan, jonka pehmeä ja tulinen makuyhdistelmä vei kielen mennessään, ja ehdottomasti minusta tuli aika yllättäenkin kookosmaidon ystävä ainakin tulisissa ruoissa. En ole aikaisemmin välittänyt kookosmaitopohjaisista keitoista tai ruoista, mutta tulisen chilin kanssa se menee kuin nenä päähän.
Nyt olenkin itse kokeillut tehdä tätä herkkua omin pikku kätösin, ja olenkin onnistunut yllättävän hyvin. Tästä syystä haluankin jakaa tämän reseptin teidän kanssa, jos joku teistä innostuu Thai-tyyppisestä ruoasta 🙂
Red Curry Chicken
500 g kanan rintafileitä paloiteltuna
n. 600 g kookosmaitoa (tavallista tai light versiota)
korianteria
punainen paprika
vihreä paprika
punainen chili
valkosipuli
kevätsipuli
punainen chili tahna (tai tee itse)
suolaa & pippuria
kalakastike
basilika (kuivattu tai tuore)
minitomaatti
inkivääri
Paloittele inkivääri, chili, valkosipuli, paprika, kevätsipuli, sekä tomaatti paloiksi, viipaloi myös kanan rintafileet haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Paista seesamiöljyssä tai kookosöljyssä kaikki muut ainekset paitsi tomaatti ja kana. Hetken päästä lisää kana, ja paista melkein kypsäksi.
Lisää joukkkoon kookosmaito sekä tomaatit, mausteet ja kalakastike, hämmennä, ja anna hautua hetken. Lisää vielä korianteria maun mukaan, ja maistele. Lisää halutessasi vielä red curry tahnaa, tai muita mausteita.
Tarjoile esimerkiksi villiriisin kanssa, ripottele pinnalle vielä hieman korianteria, ja herkkuateria on valmis. Nauti!
Nana