Herkullista, nopeaa ja ravitsevaa – sitä on helppo arkiruoka parsapekonipasta. Tämän ruoan valmistamiseen ei tuhlaannu turhaa aikaa, ja kerralla voi valmistaa isomman satsin. Maistuu muuten varmasti myös perheen pienimmillekin.
Itse tarjoilin tätä muutama päivä sitten vanhemmilleni – osui ja upposi täydellisesti!
Helppo arkiruoka
Tarvitset (3-4 annosta):
2 pkt pekonifilettä (marmorifilee jos mahdollista, itse käytin 1 pkt filettä, jossa rasva 9% ja 1 pkt normaalia pekonia)
1 prk creme fraiche (normaali tai kevyt, kumpikin käy)
puntti tankoparsaa
riisi-/täysjyväspagetti (noin 70-100g per syöjä, kuivapaino)
suolaa ja pippuria
Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi, halutessasi voit poistaa ylimääräisen näkyvän rasvan. Leikkaa parsoista pois kuiva runko, poisleikattava osa voi olla jopa 2-3 cm. Viipaloi parsa vajaa 1 cm:n pituisiksi paloiksi.
Laita spagettivesi kiehumaan, ja kun vesi kiehuu, lisää spagetti. Paista pekoni aavistuksen rapsahtavaksi,
mausta pippurilla. Lisää vajaa purkki creme fraichea, sekoittele. Kun pasta on melkein kypsää, lisää parsat keitinveteen, keitä hieman yli minuutti. Kaada vedet pois, ja hulauta kaikki sekaisin pannulle.
Sekoita hyvin, maista, lisää pippuria ja suolaa maun mukaan. Tarjoile salaatin tai vihannesten kera.
Bon appetit!